Normaliter zouden wij voor geïnteresseerden een bestuursinteresse avond in het Sports Center organiseren. Door alle problematiek omtrent het coronavirus zijn wij echter genoodzaakt om hier op een andere wijze invulling aan te geven. Om die reden willen wij een informatiebijeenkomst via Skype organiseren, zodat wij iedereen kunnen vertellen over alle ins en outs van een bestuursjaar bij onze geweldige studenten sportraad! Indien jij je na het lezen van deze interessante blog hiervoor wil aanmelden, neem dan contact met ons op (info@fosst.nl). Mocht je direct interesse hebben in een specifieke functie, neem dan contact op middels één van de volgende e-mailadressen:

  • chair@fosst.nl (Voorzitter)
  • secretary@fosst.nl (Secretaris)
  • treasurer@fosst.nl (Penningmeester)
  • pr@fosst.nl (PR Functionaris)
  • events@fosst.nl (Coördinator sport & evenementen)

In deze blog zal William Harris Duke vertellen over zijn ervaringen van het afgelopen jaar als lid van de activiteitencommissie en wat de activiteitencommissie bij FOSST zo leuk en leerzaam maakt.

1. Vertel allereerst eens wat over jezelf, wie ben je?

Mijzelf voorstellen is altijd wel interessant, dus laten we beginnen. Mijn naam is William Harris Duke, een cliché van een Engelse naam, en ik ben een Limburgs opgevoede Amerikaan en Engelander die nu in Tilburg woont.

En wat ik in Tilburg doe, is Liberal Arts and Sciences op University College Tilburg, maar daarnaast ben ik ook actief in de studenten politiek en sport. Wat sport betreft, speel ik volleybal bij Gepidae. Daarnaast ben ik een kandidaat bij SAM voor de komende verkiezingen. Grappig genoeg combineer ik de twee onderwerpen, want mijn politiek platform is het verbeteren van de sport gemeenschap.


2. Om welke reden heb je besloten om lid te worden van de activiteitencommissie?

De reden waarom ik in de FOSST Activiteitencommissie zit, is vanwege de sportgemeenschap. Door feesten te organiseren, wordt het mogelijk dat alle sportverenigingen bij elkaar kunnen komen. Natuurlijk is feesten ook gewoon leuk, dus dat is ook grote reden waarom ik juist in een commissie zit.

3. Hoe heb je de activiteitencommissie ervaren en waarom zou je mensen aanraden om bij de activiteitencommissie van FOSST te gaan?

Omdat FOSST niet alleen de samenhang tussen de verenigingen organiseert, maar ze ook een hechte samenhang creëren binnen de commissie en raad. Kan wel met vertrouwen zeggen dat we ook goede vrienden binnen FOSST zijn geworden. Het is echt een aanrader, want FOSST is niet alleen leuk maar ook leerzaam, gemeenschappelijk en kei gezellig.

4. Welke activiteit staat jou het meeste bij?

Wat mij het meeste bijstaat bij FOSST was het SSV Disneyfeest waar ik all out ging. Voor het feest überhaupt begon, was een team van meiden bezig met mijn make-up. Ik was verkleed als de gekke hoedenmaker en ik had een lijkbleke huid, rouge wangen en niet te missen rode lippen. Mijn uitstraling was net als mijn humeur, helemaal chaotisch gek. Het was een top avond.


5. Wat zou je als toekomstige activiteit willen zien bij FOSST?

Natuurlijk wilt FOSST meer activiteiten organiseren voor de sportverenigingen, maar daar hebben we nieuwe inspiratie voor nodig (hint, hint). Maar als jij mijn idee wilt horen, stel ik voor om nog een competitie te hebben. We hebben bijvoorbeeld al de Racketlon en het Carnaval Volleybal Toernooi en aangezien FOSST de overkoepelende vereniging is, kunnen we samenwerken met elke sportclub.